از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 51608

129 بازدید

به گزارش خبرنگار سیاسی خطرنگار، کشور طی ماه های گذشته با مشکلات اقتصادی و سیاسی بسیاری دست به گریبان بوده است و دولت هم در تکاپوی رفع آن ها. گرچه ریشه بسیاری از این مشکلات تنها در عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم نبوده اما این دولت ها و به ویژه رییس جمهوری طی ماه های […]

به گزارش خبرنگار سیاسی خطرنگار، کشور طی ماه های گذشته با مشکلات اقتصادی و سیاسی بسیاری دست به گریبان بوده است و دولت هم در تکاپوی رفع آن ها. گرچه ریشه بسیاری از این مشکلات تنها در عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم نبوده اما این دولت ها و به ویژه رییس جمهوری طی ماه های گذشته آماج انتقادها و هجمه های تندی بوده است که نه تنها راهکاری برای عبور از این روزها و کاستن از بار مشکلات ارائه نمی دهند، بلکه با افزایش فشارها دولت را در تنگنای تمرکز بر مسائل قرارمی دهند. «صادق نوروزی» دبیرکل حزب توسعه ملی اما این فشارها را مقابله سیاسی توصیف می کند و ترامپ های داخلی و خارجی را عامل ناکامی اجرای برجام می داند.

دبیرکل حزب توسعه ملی که خود سابقه مشاوری نخست وزیر در دوران شهید «محمد علی رجایی» را در کارنامه دارد ریشه بسیاری از مشکلات کشور و دولت را در سیاست خارجی دانست و در این زمینه به خطرنگار، گفت: در دوره اول انتخاب آقای روحانی بخش بزرگی از مشکلات موجود در کشور ریشه در سیاست خارجی و روابط بین الملل ما داشت. پیش از روی کار آمدن آقای روحانی تحریم های فلج کننده سازمان ملل و شورای امنیت این سازمان، در عمل فروش نفت ایران را به صفر رسانده و اقتصاد را با مشکلات بسیاری درگیرد کرده بود. به همین دلیل آقای روحانی به درستی تشخیص داد که ابتدا باید مشکلات خارجی را رفع کرد و با اجماع و هماهنگی همه ارکان نظام به مذاکره روی آورد. به نتیجه رساندن برجام هم در این راستا و اقدام بزرگی بود. پس از برجام، قطعنامه هایی که حتی اجازه برخورد نظامی علیه ایران را هم لغو شدند و این قدم بزرگی برای آرامش جامعه بود.
**کارشکنی های داخلی و زیاده خواهی های خارجی، چالش برجام
این فعال سیاسی درباره چالش های پیش روی برجام و آینده توافق هسته ای ایران افزود: برجام هم با کارشکنی های داخلی و هم زیاده خواهی های خارجی روبروست. پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ هم این کارشکنی ها وجه مشترک مخالفان داخلی و خارجی بوده است. همکاری و وحدت نظر نانوشته ای در مخالفت با برجام و به حاشیه راندن آن میان برخی در داخل و خارج صورت گرفت و ترامپ های داخلی و خارجی در ناکامی برجام موثر بودند. عده ای هم در داخل مانند آمریکا که معتقد است برجام خیانت اوباما به آمریکا بوده، این گروه در داخل هم معتقدند که برجام خیانت به ایران بوده و با خروج آمریکا از این پیمان خوشحال هستند. با این خروج و با توجه به سیطره آمریکا هم ایران هم کشورهای مانده در برجام تحت فشار هستند. مسائل اقتصادی هم تحت تاثیر این خروج و احتمال دیگر خروج ها با هرج و مرج هایی روبرو شده است.
**گفت و گو با اروپا
راهکارهای نوروزی به حل مشکلات کشور رویکردی گفتگو محور است او در این باره می گوید: در جهت حل مشکلات که به نظر من ریشه در سیاست خارجی دارد باید بتوانیم اروپا و دیگر متحدان خود را در برجام نگه داریم و درباره نگرانی ها و دیگر مسائل با اروپا گفتگو کنیم. اگر درست گام برداریم می توانیم فشارهای آمریکا را خنثی کنیم و از مزایای برجام حتی به شکل ضعیف بهره بگیریم. می توانیم با کاستن از حضور نظامی در منطقه وافزایش حضور سیاسی با توجه به مشکلات یمن و سوریه می توانیم باب های گفتگویی با اروپا باز کنیم. این پیشنهادات زمانی می تواند به عمل نزدیک شود که شاهد یکصدایی در کشور باشیم. در ایران امروز ما با دولت پنهان و آشکار مواجه هستیم. دولت پنهانی که فعال است و در حوزه های سیاسی و اقتصادی حضور دارد، ابزار قدت در اختیار اوست و دولت رسمی که رای مردم را به عنوان پشتوانه خود دارد. برای نتیجه گیری در سیاست ها دولت پنهان و آشکار باید در یک مسیر واحد حرکت کنند. متاسفانه در این زمینه وحدتی مشاهده نمی شود، دولت های آشکار و پنهان به هم اعتماد ندارند و یکی دیگری را ناکارآمد می داند و از این موضوع دشمن هم سواستفاده می کند.
**تصورکردند روحانی با این فشارها کنار می رود
نوروزی زمزمه های استعفا و کناره گیری دولت در شرایط کنونی را غیرقابل اعتنا و بیشتر هجمه سیاسی عنوان کرد و گفت: بحث های مطرح شده این روزها، بیشتر به مقابله سیاسی شباهت دارد تا راهکار قابل اعتنا. برخی جریان ها و گروه ها از مشکلات موجود در جامعه علیه دولت سواستفاده می کنند و این بار در این سو استفاده مقداری عجله هم کردند. ادعای بی کفایتی دولت و کفایت آن ها در اداره کشور به نوعی تعجیل و از «هول حلیم در دیگ افتادن» است. تصور کردند که رییس جمهوری با این فشارها کنار خواهد رفت و شرایط برای حضور آن ها مهیا خواهد شد، این گروه پس از هر شکست انتخاباتی تلاش می کنند تا به هر بهانه ای آن را جبران کنند و این نقشه تازه هم با سخنان رییس جمهوری و تاکید بر ادامه مقتدرانه کار، راه به جایی نبرد.
**مذاکره با آمریکا به صلاح نیست
فعال سیاسی اصلاح طلب پیشنهاد مطرح شده درباره مذاکره با آمریکا را به صلاح کشور نمی داند و معتقد است: در شرایط کنونی و با توجه به قلدرمابی ترامپ، نشستن پای میز مذاکره مستقیم با آمریکا را صلاح کشور نمی دانم اما مذاکره با اروپا و جلب نظر آن ها برای حفظ حداقلی برجام و بهره گیری از ظرفیت های این قاره ضروری است و باید مورد توجه باشد.

توجه به اینکه بسیاری از امضا کنندگان این نامه نزدیک به جریان اصلاح طلب هستند، موضوع اصلاح و بهبود روش های این جریان سیاسی هم این روزها مورد توجه است. نوروزی در مقام دبیر کل، حزب توسعه ملی به عنوان یکی از احزاب زیرمجموعه اصلاحات ، رییس دولت اصلاحات را الگوی سیاسی حزب می داند و عنوان می کند: حزب توسعه ملی، به اصلاحات هم در روش و هم در هدف واقف و قائل است. یعنی روش فعالیت حزب اصلاحی، قانونمند و تدریجی و در داخل نظام جمهوری است و در هدف هم اصلاح طلب و مطیع قانون هستیم. نامه صد نفره دیگر دوستان اصلاح طلب هم به منظور ایجاد اصلاحاتی در نهادی عالی شورای سیاستگذاری به ریاست آقای عارف است. این شورا که با رهنمود آقای خاتمی تشکیل شد و در انتخابات اخیر نقش بسزایی در پیروزی اصلاحات داشت، اکنون هم موضوع بحث درباره ترمیم این شورا و بهبود راهکارها و نقاط ضعف آن است. حزب توسعه ملی هم درباره روش های این بهبود در تلاش است تا نظرات خود را در این زمینه به رییس دولت اصلاحات انتقال دهد. تلاشی که صورت می گیرد به منظور تقویت نقش احزاب در شورای عالی سیاستگذاری و نیز حضور چهره های ملی در این شورا است.

بخشی از انتقادهای مطرح شده به شورای عالی سیاستگذاری درباره عملکرد فراکسیون امید مجلس است. نوروزی درباره مجلس دهم به خبرنگار خطرنگار، می گوید: در موضوع مجلس ابتدا باید به زمینه های شکل گیری این فراکسیون پرداخت و فراموش نکرد که این گروه نتیجه تلاش اصلاحات پس از اعمال نظارت های استصوابی در انتخابات است و این عده باقی مانده فیلترینگ نظارت ها است. اگر چنین فیلترینگی وجود نداشت شاید هم از نظر کمی و هم کیفی، اشخاص با تجربه تر اصلاحات به مجلس راه می یافتند. با این همه و علیرغم اینکه در لیست اصلاح طلبان چهره های مطرح و نامدار بسیار کم بودند اما بازهم مورد اعتماد مردم قرار گرفتند و رای آورند. هرچند انتقادات وجود دارد اما این مجلس با همین بضاعت اگر نبود، مشکلات اداره کشور برای دولت بیشتر می شد و همکاری میان قوا بسیار کمتر از سطح کنونی بود.

سیام**۹۴۰۲**۱۵۵۳

انتهای پیام /*


سیاسی


دستاوردهای دولت


برجام


حزب توسعه ملی

نظرات بسته شده است.