از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 61099

194 بازدید

به گزارش خطرنگار، عید قربان یکی از روزهایی است که در لبنان به عنوان مناسبتی دینی برای همه ادیان و مذاهب این کشور مورد احترام و جزو تعطیلات رسمی است.به مناسبت عید سعید قربان، وزارتخانه ها، ادارات و نهادهای دولتی، بنابر قانونی که در سال ۱۳۸۴ در این کشور به تصویب رسید، دو روز تعطیل […]

به گزارش خطرنگار، عید قربان یکی از روزهایی است که در لبنان به عنوان مناسبتی دینی برای همه ادیان و مذاهب این کشور مورد احترام و جزو تعطیلات رسمی است.
به مناسبت عید سعید قربان، وزارتخانه ها، ادارات و نهادهای دولتی، بنابر قانونی که در سال ۱۳۸۴ در این کشور به تصویب رسید، دو روز تعطیل هستند.
امسال بنابر اعلام «دارالفتوی جمهوری لبنان» امروز (سه شنبه) نزد طوایف اهل سنت عید قربان است و مجلس اعلای شیعیان نیز فردا (چهارشنبه) را عید اعلام کرده است. به همین مناسبت دولت لبنان روزهای سه شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه را به مناسبت این عید بزرگ اسلامی تعطیل اعلام کرده و حتی مسیحیان نیز در این روزها تعطیل هستند.
با توجه به این که در این سال ها عید قربان در تابستان است و از درس و مدرسه بچه ها خبری نیست، لبنانی ها فرصت را مغتنم می شمرند و به دهکده های پدری خود سفر و تجدید دیداری با اقوام یا پدربزرگ ها و مادربزرگ ها می کنند.
از این رو چند روزی است که بیروت و حومه آن، رفته رفته خلوت شده و بیشتر شلوغی های معروف این شهر، مربوط به اطراف فروشگاه ها است.

** حال و هوای خرید عید و تخفیف فروشگاه ها
همزمان با فرارسیدن عید قربان، در مناطق مختلف فروشگاه ها اعلام تخفیف های بی نظیری می کنند. امسال البته به دلیل نزدیکی پایان تابستان، حراج کالاهای تابستانه بیشتر شده است. خانواده ها، چه مسلمان و چه مسیحی به همراه فرزندانشان مشغول خرید هستند.
بسیاری عید مذهبی را بزرگ می شمارند و معتقدند که باید در این روز لباس تمیز و نو پوشید و در مسجد و عبادتگاه حاضر شد. بنابراین عید قربان در کنار عید فطر، حال و هوای خاصی را در میان خانواده ها مخصوصا کودکان ایجاد می کند.
در این بین در محیط اهل سنت، به ویژه در شهرهای طرابلس، صیدا و محله های غربی بیروت، بازارهای خیابانی راه افتاده و مردم به خصوص آنها که از طبقه پایین تر جامعه هستند، تا پاسی از شب از دست فروش ها خرید می کنند.
«اُسامه» پدر خانواده ای ۶ نفره است که این شبها در خیابان «اوزاعی» و «بسطه» بیروت که از محله های قدیمی این شهر است، لباس کودک می فروشد. او به خبرنگار خطرنگار، گفت که در کل سال به اندازه این شب های منتهی به عید قربان کار نکرده و الحمدالله امسال بازار شبانه، رونق بسیار بهتری پیدا کرده است.

** استقبال از عید
این روزها به وضوح دیده می شود که بسیاری از مردم در محله های مسلمان نشین، به نظافت خانه هایشان مشغولند. در محله های مختلف، برخی ورودی آپارتمان هایشان را آذین بسته اند و بر روی پله ها گل گذاشته اند.
مساجد، به ویژه در محله های اهل سنت، پیش از اذان ها از بلندگوهای خود، تکبیر خاص عید را پخش می کنند و در منبرها، از عظمت این مناسبت گفته می شود.
گروهی از مسلمانان لبنانی پیش از این برای به جا آوردن اعمال حج عازم خانه خدا در عربستان شده اند. حدود ۵ هزار سهمیه عربستان برای حج به لبنان اختصاص داده است .
مدت سفر حج لبنانی ها، کوتاه است و حج گذاران بین ده تا پانزده روز از اعزام، به کشورشان بر می گردند. بنابراین پیش از عید، خانه هایی که حاجی دارند، آذین بندی و یکی دو پلاکارد خوشامد در خیابان و کوچه نصب می شود.
کاروان های زیارتی شیعیان هم طی هفته های پیش از عید، برای اعزام زائران به عراق و ایران، ثبت نام می کردند. شیعیان لبنانی که در توانشان باشد، ترجیح می دهند، حالا که از سفر حج جا مانده اند، برای روز عرفه و عید قربان در جوار بارگاه ملکوتی امام حسین(ع) در کربلا یا در مشهد الرضا(ع) باشند.

** روز عید و شادی سراسری
صبح روز عید، مسلمانان لبنانی در حالی که بیشترشان لباس های سفید می پوشند و به خود عطر می زنند، خود را به مساجد می رسانند. صف های نماز عید، بهم فشرده و طویل است و تا صفی کامل نشود، معمولا صفی پشت آن شکل نمی گیرد.
در نزدیکی مساجد، پلیس اجازه می دهد خودروها و موتور سیکلت ها در کنار خیابان دوبله هم پارک کنند تا مردم به فضیلت نماز برسند.
پس از اینکه در ابتدای صبح، نماز عید برگزار شد، برخی که از قبل به قصاب محله سفارش داده اند، گوسفندی را قربانی و گوشت آن را به چند قسمت تقسیم می کنند. اگر این شخص بزرگ خانواده باشد، در خانه خود از مهمانان پذیرایی و بین هرکدام گوشت قربانی را توزیع می کند. برخی نیز با سر زدن به اعضای خانواده و فامیل ها، هم دید و بازدید عید را انجام می دهند و هم گوشت قربانی را به آنها می دهند.
شیرینی فروشی ها هم در شب و روز عید قربان، یکی از شلوغ ترین ساعت های خود را سپری می کنند. باقلوای لبنانی، با اینکه قیمتی تقریبا ۲۰ دلار دارد و گران به حساب می آید، از جمله بیشترین شیرینی هایی است که در این روز به فروش می رسد.
سنت زیارت اهل قبور در روز عید قربان، در میان شیعیان و اهل سنت بسیار همه گیر است. خیلی ها خود را ملزم می دانند تا در روز عید به دیدار مسافران دیار باقی بروند و فاتحه ای قرائت کنند. به ویژه کسانی که پدر و مادر خود را از دست داده اند و حالا آنها را کنار خود نمی بینند تا روز عید به دست بوسی شان بروند.
با توجه به درهم تنیدگی شهرها و محله های مسلمانان و مسیحیان در لبنان، در روز عید، برخی مسیحیان به خانه همسایه های مسلمان خود می روند و عید را به آنها تبریک می گویند، قهوه ای می نوشند و قلیانی چاق می کنند.
البته این سنت در بیروت، با رشد جامعه شهری کمتر دیده می شود، ولی در دهکده ها و شهرهای کوچکتر لبنان همچنان به قوت خود باقی است.
خاورم**م.ا**۲۰۵۴**۱۶۵۱

انتهای پیام /*


سیاسی


لبنان


قربان

نظرات بسته شده است.