از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 85518

270 بازدید

ابه گزارش خطرنگار، بنا به تعریف نشست جهانی غذا در سال ۱۹۹۱، امنیت غذایی هنگامی وجود دارد که همه مردم در تمام زمان ها به غذای کافی، سالم و مغذی دسترسی داشته باشند و غذای در دسترس، نیازهای رژیم تغذیه ای سازگار با ترجیحات آنان را برای یک زندگی فعال و سالم فراهم کند. با […]

ابه گزارش خطرنگار، بنا به تعریف نشست جهانی غذا در سال ۱۹۹۱، امنیت غذایی هنگامی وجود دارد که همه مردم در تمام زمان ها به غذای کافی، سالم و مغذی دسترسی داشته باشند و غذای در دسترس، نیازهای رژیم تغذیه ای سازگار با ترجیحات آنان را برای یک زندگی فعال و سالم فراهم کند.
با افزایش مداوم جمعیت دنیا، نیاز به مواد غذایی روز به روز با شتابی شگرف افزایش می یابد.
در ایران همیشه به مقوله خودکفایی در محصولات کشاورزی و امنیت غذایی توجه ویژه ای شده است که این موضوع همواره در برنامه های پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی کشور جایگاه ویژه داشته است.
در استان لرستان نیز برای دستیابی به این هدف کوشش های بسیاری شده است که یکی از مهمترین آنها شکوفایی بش های مختلف کشاورزی بوده است.

** تولید محصولات کشاورزی لرستان ۲٫۹ میلیون تن در سال است
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در این خصوص گفت: کل تولید محصولات بخش کشاورزی استان اکنون به ۲٫۹ میلیون تن در سال رسیده همچنین گستره زمین های کشاورزی استان ۷۸۳ هزار و ۴۴۵ هزار هکتار است.
عبدالرضا بازدار اظهار کرد: وسعت اراضی آبی استان ۱۸۵هزار و ۳۶۷ هزار هکتار بوده و اکنون ۵۰ هزار هکتار از زمین های لرستان به سامانه آبیاری تحت فشار مجهز شده است.
بازدار افزود: پنج هزار میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز سامانه های نوین آبیاری هزینه شده که بیش از ۸۰ درصد آن توسط دولت تامین شده است.
وی گفت: سالانه هفت تا ۱۰هزار هکتار از اراضی به سیستم نوین آبیاری تجهیز می شود چرا که بهره وری از منابع آب جزو اولویت اصلی سازمان جهاد کشاورزی است.
وی به ۲۲ ایستگاه پمپاژ فعال در لرستان اشاره کرد و افزود: ۲۳ هزار و ۸۲۲ دستگاه ماشین آلات و ادوات کشاورزی در لرستان وجود دارد همچنین آموزش های ترویجی در استان به ۲۰۲ هزار و ۳۸۸ نفر روز در سال رسیده است.
بازدار ادامه داد: میزان تولید محصولات زراعی ۲٫۳ میلیون تن، محصولات باغی ۲۵۵ هزار تن و محصولات دامی و آبزیان این استان ۳۷۵ هزار تن در سال است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: ضریب مکانیزاسیون در لرستان ۱٫۳۴ دهم درصد است که این عدد مناسب بوده و تقریبا نزدیک به استاندار کشور است.

** پنج خط اعتباری ویژه توسعه مکانیزاسیون در دولت تدبیر امید در اختیار مردم لرستان قرار گرفت
بازدار اظهار داشت: در دولت تدبیر و امید پنج خط اعتباری ویژه توسعه مکانیزاسیون با اعتبار بیش از ۱۵۴میلیارد تومان با تسهیلات ارزان قیمت برای خرید تراکتور و ادوات کشاورزی در اختیار مردم قرار گرفت.
وی تاکید کرد: مردم برای انواع فعالیت زراعی خود هیچگونه محدودیت ندارند و همه امکانات فراهم است و امسال هم حدود ۴۰۰میلیارد ریال در این خصوص در اختیار داریم که بخش عمده آن جذب شده و بخش دیگر آن تا پایان سال با سود مناسب نزد بانک کشاورزی جذب خواهد شد.
بازدار بیان کرد: تقریبا ۲هزار کیلومتر کانال در لرستان وجود دارد که ۶۰۰کیلومتر آن نوسازی بهسازی شده است و یکی از مشکلات ما در خصوص منابع آب بهره وری نامناسب در این حوزه است که از محل تامین انتقال و توزیع باید هدر رفت آب را مدیریت کنیم.
وی با اشاره به اینکه هشت ایستگاه پمپاژ در دست بهره برداری و احداث در استان وجود دارد که پنج ایستگاه تا پایان امسال مورد استفاده قرار می گیرد گفت: سه ایستگاه پمپاژ دیگر اوایل سال ۹۸ به بهره برداری می رسد که با اتمام آن سه تا چهار هزار هکتار به سطح اراضی آبی لرستان اضافه می شود.

** ۶۴هزار میلیارد ریال ارزش محصولات کشاورزی لرستان است
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان همچنین ادامه داد: ارزش تولیدات محصولات کشاورزی لرستان ۶۴هزار میلیارد ریال است که ۲٫۳ میلیون تن آن در حوزه زراعی، ۳۴۰هزار تن محصولات دامی، ۲۵۰هزار تن محصولات باغبانی است.
وی افزود: لرستان ۲٫۷دهم درصد کل محصولات تولیدی حوزه کشاورزی کشور را تامین می کند.
وی اضافه کرد: ۴۵هزار هکتار باغ در لرستان وجود دارد که در گذشته هیچگونه شاکله باغی در این استان وجود نداشت اما اکنون باغ ها استانداردهای لازم از لحاظ فنی و تولید را داشته و جایگاه ویژه ای دارند.
بازدار با اشاره به اینکه لرستان در تولید محصولات باغبانی یکی از استان ها با استعداد در کشور است گفت: سالانه یکهزارو ۵۰۰ هکتار به سطح اراضی باغی استان اضافه می شود.
وی بیان کرد: در گذشته در حوزه گیاهان دارویی هیچگونه اطلاعاتی در لرستان وجود نداشت اما اکنون بیش از ۸۰۰هکتار گیاهان دارویی در این استان کشت می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: ۴٫۷ میلیون راس دام در لرستان وجود دارد و ۲۳۰ هزار تن شیر و ۲۸هزار تن گوشت قرمز تولید می شود.
بازدار افزود: همچنین در لرستان ۶۴ هزار تن گوشت مرغ ، یکهزار ۷۰۰تن عسل، هشت هزار تن تخم مرغ در سال تولید می شود.
وی با اشاره به اینکه ۲۷هزار تن آبزیان در استان تولید می شود اضافه کرد: در تولید ماهیان سرد آبی جزء استان های اول کشور هستیم و ظرفیت خوبی در این حوزه وجود دارد و اقدامات خوبی در حال انجام است.
وی به پرورش ماهی در قفس اشاره کرد و گفت: اکنون در پنج سد لرستان قفس های ایجاد شده و ۲هزار تن در سال پرورش ماهی در قفس انجام می شود و طبق پیش بینی ها در درازمدت تا ۱۰هزار تن افزایش می یابد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: سرمایه گذاری خارجی برای تولید تخم چشم زده در استان با همکاری و مشارکت فرانسوی ها در لرستان شکل گرفته است.
بازدار با اشاره به اینکه کشت گلخانه ای یکی از اقدامات خوب نظام جمهوری اسلامی است که اکنون ۴۳هکتار گلخانه در لرستان موجود است ادامه داد: ۵۰هکتار گلخانه در مجتمع کشت و صنعت لرستان در برنامه های سازمان جهاد کشاورزی است، روند توسعه کشت گیاهان گلخانه یکی از الزامات دولت تدبیر و امید است.
وی با بیان اینکه در گذشته اطلاعات بهره برداران و کشاورزان بسیار ضعیف بوده است گفت: فعالیت های در این حوزه بسیار مثبت بوده بطوریکه ۱۵۰هزار نفر بهره بردار بخش کشاورزی وجود دارد که بیش از ۳۶درصد مردم به صورت مستقیم با بخش کشاورزی در ارتباط هستند.
** اقدامات نظام جمهوری اسلامی در سازمان جهاد کشاورزی بی نظیر است
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: دولت تدبیر و امید حمایت های خوبی را از سازمان انجام داده است.
نامدار صیادی با بیان اینکه ۵۰نوع محصول در استان کشت می شود افزود: سطح سواد کشاورزان بالا رفته است و بسیاری از دستاوردهای تحقیقاتی در بیشتر محصولات کشاورزی افزایش یافته بطوریکه بیش از ۲۰ نوع بذر در مناطق مختلف لرستان تولید می شود.
وی اضافه کرد: در خصوص مبارزه با آفات، امراض و علف های هرز در تمام سطح استان محصول تولید شده با کمترین آفت زدگی، امراض و بیماری ها تولید می شود.
صیادی اظهار داشت: هشت هزار ۷۵۹ واحد صنعتی و نیمه صنعتی در بخش کشاورزی در لرستان وجود دارد که که از تسهیلات بانکی استفاده کرده اند.
وی بیان کرد: در سه سال گذشته هفت هزار و ۶۰۰میلیارد ریال تسهیلات به کشاورزان پرداخت شده است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی لرستان ادامه داد: مجوز ۱٫۴دهم میلیون تن از حجم تولیدات استان صادر شده که ۶۰۰هزار تن آن در صنایع تبدیلی و تکمیلی فرآوری می شود.
صیادی افزود: یکی از فعالیت های خوبی که دولت تدبیر و امید انجام داده است توسعه اشتغال پایدار بوده که لرستان به دلیل شرایط اکولوژیکی و جغرافیایی یکی از استان هایی روستایی، عشایری است که می تواند تولیدات روستایی برجسته ای داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه اگر بتوانیم نگاه مان را به روستاها تقویت کنیم شاهد شکوفایی در این حوزه خواهیم بود اضافه کرد: تسهیلات پایدار روستایی یکی از اقدامات موثر دولت است که از اوایل امسال در لرستان ابلاغ شد و تاکنون یکهزارو ۲۵۰ میلیارد ریال که بیش از ۸۰ درصد از اعتبارات که به توسعه پایدار روستایی در بخش های مختلف ابلاغ شد در روستاها جذب شده است.
وی گفت: چند روستا از پنج نقطه استان را به عنوان پایلوت برای گلخانه های کوچک با عنوان واحدهای گلخانه ای خانگی در نظر گرفته ایم که در زمینی به مساحت ۱۰۰ تا ۳۰۰ متر با هماهنگی صندوق کار آفرینی امید برای تقویت روستاها ایجاد می شود.

**سرانه تولید محصولات لرستان یکهزارو ۴۰۰کیلوگرم است
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی لرستان اظهار داشت: سرانه تولید محصولات کشاورزی استان یکهزارو ۴۰۰کیلوگرم افزایش یافته است.
صیادی ادامه داد: ۸۵درصد امنیت محصولات در استان تامین می شود همچنین تنوع در غذا و تولید محصولات نسبت به گذشته شکل گرفته است و نیازمند تقویت آن هستیم.
وی بیان کرد: دولت با منابع محدود مواجه است و باید بخش خصوصی را در این خصوص تقویت کنیم و سازمان جهاد کشاورزی آمادگی لازم برای جذب سرمایه گذار و حمایت از سرمایه گذاران را در استان فراهم می کند.
۳۲۱۰/۶۰۶۰

انتهای پیام /*


اقتصاد


امنیت غذایی پایدار


اشتغال پایدار


تامین سلامت غذایی

نظرات بسته شده است.